BeteendeCoachen® – HundPsykolog

En BeteendeCoach® har djup kunskap om hundens beteende och etologi, coachning och kan ur ett helhetsperspektiv hjälpa hund och hundägare att komma tillrätta med problem som uppstått i hundägarskapet. Utbildningen sträcker sig över 8 – 18 månader. Denna utbildning är en distansutbildning med egen mentor, 

Utbildningen är uppdelad i olika block. Inlämningsuppgifter ingår under hela utbildningen. I utbildningen ingår att deltagaren ska arbeta med praktikhundar tillsammans med hundägare. I utbildningen ingår också att gå bredvid hundinstruktör/hundspsykolog (5 h).

Utbildningen ger dig djupa, breda kunskaper i hundens beteende, kommunikation och språk. BeteendeCoachen® ger dig verktyg och nycklar för att hjälpa hundägare med det som ställer till problem. BeteendeCoachen® är en hundpsykolog- och hundägarcoachutbildning, och ger dig också fördjupad kunskap och ökad medvetenhet om professionella samtal och coachning.

Förkunskap

För att gå denna utbildning krävs att du har hundvana, är intresserad av hundens etologi, beteende, kommunikation och språk och har insikt om träningsmetoder, som utvecklar hundens beteende på ett positivt sätt. Du som vill gå denna utbildning kan alltså vara vem som helst med ett brinnande intresse av att lära sig mer om hundar och beteende och hur vi kommer tillrätta med det vi ej vill ha hos vår hund. Du behöver ej en hundinstruktörsutbildning – allt du behöver finns i vår populära utbildning.

Kursupplägg

Denna utbildning är en distansutbildning där du kan arbeta på hemmaplan och du har en egen mentor som följer dig, ger feedback på dina uppgifter och om möjligt träffar dig vid något/några tillfällen under utbildningstiden. Utbildningen sträcker sig över cirka 8 till maxtid 18 månader. Svenska PedagogHundsinstitutet har mentorer runt om i landet.

Plats

Du kan genomföra din utbildning på hemmaplan.

Kursinnehåll

  • Från valp till vuxen hund
  • Inlärning och beteende hos hund och människa – likheter och skillnader
  • Hundens språk – Beteende hos hund och människa – likheter och skillnader
  • Professionella samtal och coachning
  • Hundar och stress
  • Rädslor, separationsproblematik etc.
  • Att träna hund – nycklar och verktyg
  • Verktyg och nycklar – Olika träningsmetoder (klickerträning, BAT etc) jämförelse mellan olika metoder
  • Ökad kunskap om hur BeteendeCoachen® kan hjälpa hundägare och hund för att skapa ett bra liv tillsammans.

Kostnad 

Pris för denna utbildning är 22 695 kr inkl moms för privatpersoner. Pris för denna utbildning är 22 695 kr exkl moms för företag Delbetalningsupplägg kan ordnas (Delfakturering via Svea Finans 3 – 24 mån utan ränta, med adm avgift som tillkommer). Litteratur ingår ej. För information skicka oss ett mail – info@pedagoghunden.se

Anmälan är bindande.

Kontakta oss

Svenska Pedagoghundinstitutet