Vårdhunden (påbyggnad till Besöks- och terapihunden)

Var du än bor i Sverige kan du utbilda dig och din hund till Vårdhundsteam. Denna utbildning bygger på vår utbildning Besöks- och terapihunden och är ett tilläggsblock till denna. Utbildningen är en distansutbildning, för att underlätta för dig att gå den var du än bor i Sverige. Vi har mentorer runt om i Sverige och du får en personlig mentor, som följer dig och ger feedback under hela din utbildning.

En Besöks- och Terapihund arbetar tillsammans med sin förare i ett team som kallas för Vårdhundsteam. För att gå denna utbildning krävs idag hos oss en akademisk utbildning inom vård och/eller omsorg. Det är tillsammans med sin förare som hunden kan hjälpa människor att må bättre. Hunden hjälper människor genom att fungera som en motivator – helt enkelt höja motivationen och inspirera till förbättring och utveckling. m.

Innehåll

  • Litteraturstudier
  • Hundträning/Klickerträning (fördjupning)
  • Praktik 35 h (Besöks- och terapinhunden) + 15 h (Vårdhunden)
  • Rapport och analys av praktiken
  • Licensiering VårdHunden – avslutande besök under praktikperioden av din mentor

Innan start av utbildning ingår en inprovning/intervju (kostnadsfritt) för att se att vi har en hund som är social och gillar människor. Har du gått Besöks- och terapihunden hos oss så behövs ej inprovning. Den är redan gjord.

Kursstart

Vi startar över hela Sverige  löpande 3- 5 team/månad.

Kostnad

19 695 kr inkl moms för privatpersoner och för företag är priset ex moms (företag). Anmälan är bindande. Litteratur ingår ej – kan köpas eller lånas.För anmälan eller mer information, maila till info@pedagoghunden.se. Har du gått Besöks- och terapihunden hos oss på SPI är kostnaden 7 500 kr inkl moms för privatpersoner och för företag är priset ex moms.

Vi samarbetar med Svea Ekonomi som erbjuder olika betalningsupplägg – 3 – 24 månader räntefritt, uppläggningsavgift samt en adm avgift 45 kr/mån tillkommer.