Om oss

"SPI - klimatsmart mångfald för hund och människa"

Svenska PedagogHundsinstitutet (SPI) erbjuder kurser och utbildningar för hundägare och deras hundar. Vi fokuserar på att hjälpa hundägare och hundar att lyckas nå sina mål.  Hos oss får de som utbildar sig både teoretisk och praktisk kunskap! 

Vid institutet möter du idag olika utbildningar. Vi utbildar olika typer av hundteam för vård, omsorg och skola. SPI utbildar även BeteendeCoacher (vår uppskattade hundpsykologutbildning, som också är ett eget varumärke) samt har kurser i etologi och hundars beteende.  Vi finns över hela landet och  har kontor i Järfälla och i Ängelholm.

För dig som vill lyssna på föreläsningar och ej har möjlighet att resa till oss har vi återkommande webbinarer, som är kostnadsfria. Webbinarföreläsningar ligger även i våra utbildningar. 

Tillsammans med din hund och vår kompetens hjälper vi dig att hitta just din  och din hunds behov!

Kontor

Vårt huvudkontor finns i Järfälla, där Gunilla Backman tillsammans med kontorshunden Messi ansvarar för verksamheten.

Vi har även medarbetare nere i Skånska Ängelholm, Marie W. som stötar institutets huvudkontor i utvecklingsarbete. I Ängelholm finns också kontorshunden Eddie

 

Våra mentorer/hundpsykologer

Varje deltagare hos oss har en egen mentor för att kunna möta både deltagarens och hundens individuella behov. Alla mentorer hos oss har en BeteendeCoachexamen/hundpsykologexamen. Alla är dessutom utbildade vid Svenska PedagogHundsinstitutet för att kunna förstå det speciella med att arbeta med distansutbildningar. Vid SPI går alla mentorer en ettårig mentorsutbildning som del i att kvalitetssäkra vårt möte med deltagare runt om landet.

Svenska PedagogHundinstitutet (SPI)

SPI erbjuder yrkesutbildningar och enskilda kurser för hundägare. Utbildningarna är både teoretiska och praktiska, vi sätter tydliga målsättningar och planer för målsättningar, så att du verkligen når resultat. Vi har lång erfarenhet av distansutbildningar - allt för att göra hundutbildningar tillgängliga för alla var man än bor i Sverige. Vår största fokus är att hjälpa hundägare med att få fram resultat av våra lyckade utbildningar.

Svenska PedagogHundinstitutet var tidigare Svenska Terapihundsinstitutet, och sedan 2017 blivit det som är idag, Svenska PedagogHundinstitutet - SPI

Grundare - Gunilla Backman

Gunilla Backman är vd för Svenska PedagogHundsinstitutet AB. Hon driver även företaget eQuality som jobbar med organisation, utvärdering och ledarskap. Gunilla är född i Boden och flyttade till Stockholm 2006 och hennes företag fick flytta med. Hon är lärare i botten och har jobbat med många chefsuppdrag (rektor, områdeschef, utvecklingschef, studierektor i Luleå och Stockholms universitet, biträdande Kulturskolechef och Kulturskolechef i Stockholms stad etc). Gunilla har en filosofie magisterexamen i pedagogik. Gunilla har även ett stort antal utbildningar inom hund - BeteendeCoach, hundpsykolog, hundinstruktör och hon studerar etologi vid sidan om företagandet.

Svenska Terapihundsinstitutet (numera sedan 2017 Svenska PedagogHundsinstitutet) startade efter att Gunilla hade haft med sin hund Messi till sin pappa som då var 90 år och dement. Hennes pappa som inte hade något språk började prata med Messi och det märkliga var att Gunilla kände igen berättelsen. När hennes pappa pratade med Messi så var allt klart och tydligt och när han sedan tittade på Gunilla så fanns inte orden. Han pratade om en händelse där han hade skött hennes andra hund Mir och varit hem och gett honom mat.  Han gav honom mat och gick sedan ut och klippte gräset. När han kom in igen så sitter hunden kvar. Hennes pappa berättade då för Messi att han hade glömt säga varsågod! Här börjar resan med utbildningar på distans över hela Sverige för att göra skillnad för hund och för människa!
 
Gunilla är ansvarig för alla utbildningsupplägg samt har personalansvar för alla mentorer som ingår i verksamheten. Eftersom Gunilla arbetat med distansutbildningar (lärarutbildning) vid Luleå Tekniska universitet samt i Stockholm har hon tagit fram utbildningar inom hundbranschen,. Våra utbildningar går alla att genomföra på distans, på hemmaplan och i egen takt och där alla deltagare har en egen mentor som är utbildad i att coacha i distansstudier.

Inom hund har hon en hundpsykologexamen, är utbildad hundinstruktör och BeteendeCoach™ och arbetar med hundägare som behöver stöd med sina hundar. Hennes specialområde är hundar och rädslor och hur hundägare kan jobba med det. Hon har skrivit En PANGbok rädslor och ångest hos hunden (2016). Gunilla Backman har även skrivit boken Doggybag tillsammans med Birgitta Engberg (2018). Gunilla är också medförfattare till boken Genkablar, pastalasso och Albert "smartkepsen" Einstein, som hon skrivit tillsammans med Marie D Weis. En ny bok utkom i slutet av 2019 - Verktygslådan - aktiviteter för kreativa hundteam (Backman, Folkunger & Sparr). En egen hund finns också i verksamheten – Messi, som är en Australian Shepherd som är vår alldeles egen kontorshund som hjälper henne i utbildningar och i mötet med hundägare.