Hundpsykolog

Hundpsykolog Gunilla Backman

Gunilla Backman är grundaren och VD för Svenska PedagogHundinstitutet. Hon driver även företaget eQuality som jobbar med organisation, utvärdering och ledarskap. Gunilla är född i Boden och flyttade till Stockholm 2006 och hennes företag fick flytta med. Gunillas bakgrund är pedagogik och har varit lärare under en tid, därefter har hon jobbat med många chefsuppdrag (rektor, områdeschef, utvecklingschef mm). 

Gunilla har en filosofie magisterexamen i pedagogik. Gunilla har även ett stort antal utbildningar inom hund - hundpsykolog-examen, Beteende Coach, hundpsykolog, hundinstruktör och etologi.

Svenska PedagogHundinstitutet (SPI)

SPI erbjuder utbildningsprogram och enskild kurser för hundägare. Utbildningarna är både teoretiska och praktiska, vi sätter tydliga målsättningar och planer för målsättningar, så att du verkligen når resultat. Vår största fokus är att hjälpa hundägare med att få fram resultat av våra lyckade utbildningar. 

Svenska PedagogHundinstitutet var tidigare Svenska Terapihundsinstitutet, och sedan 2017 blivit det som är idag, Svenska PedagogHundinstitutet - SPI

Utbildare och coach

Gunilla är ansvarig för alla utbildningsupplägg, samt ansvar över alla mentorer som ingår i verksamheten. Utbildningarna finns i både distans och fysiskt på plats. Utbildningarna finns även anpassade för egen takt, där du väljer själv i vilket hastighet du vill läsa utbildningarna. Gunilla finns alltid kontaktbar. SPI har mentorer över hela Sverige, ifall ni skulle välja distansutbildningar så bör ni träffa ett par gånger någon av våra mentorer som är certifierade SPI-hundcoacher.

Våra mentorer - hundpsykologer

Våra mentorer finns tillgängliga i olika delar av landet. Varje deltagare har en egen mentor, detta för att kunna göra utbildningen så fungerande som möjligt och så lärorikt för deltagare som möjligt. Alla våra mentorer är certifierade hundpsykologer via oss på SPI. Våra SPI-mentorer går eller har gått minst ett år mentorsprogram. 

Hundpsykolog utbildning

Bli certifierad hundpsykolog 

Ni kommer att ha en egen mentor som hjälper och vägleder er genom utbildningen. Hundpsykologutbildningen erbjuder kunskaper om hundens beteende och etologi, coachning och kan ur ett helhetsperspektiv hjälpa hund och hundägare att komma tillrätta med problem. 

 • Utbildningens längd är 8-18 månader. Denna utbildning är en distansutbildning med egen mentor.
 • 9 block - detta innebär att distansutbildningen är uppdelad i 9 delar tillsammans med eget arbete, samt inlämningsuppgifter. I utbildningen ingår att deltagaren ska arbeta med 4 praktikhundar (totalt 24 timmar) tillsammans med hundägare. 
 • Gå tillsammans med hundpsykolog, innebär att ni går bredvid hundpsykolog som utbildar er genom vägledning och feedback (5 timmar).
 • Teoretiska kunskaper, anpassad för praktik. Ni får breda kunskaper i hundens beteende, samt en del verktyg och nycklar för att åtgärda beteenden, som stället till problem för hundägaren. 

Behörighet

För att ni ska kunna gå denna utbildning kräv vissa förkunskaper. Det är: hundvana, intresse för hundens etologi, beteende och insikter kring träningsmetoder som utvecklar hundens beteende på ett positivt sätt. Du behöver ett brinnande intresse för att ändra hundars beteende, till ett bättre, dvs att tillrätta sånt som vi inte vill ha hos vår hund. Ingen hundinstruktörsutbildning är ett krav.

Distansutbildning & Plats

Hundpsykolog / Beteende Coach utbildningen är endast en distansutbildning. Du utför den på hemmaplan och har en personlig mentor som följer dig, ger dig feedback och kunskaper. Om möjligt träffas ni några gånger under utbildningstiden, detta är rekommenderat. Utbildningens längd sträcker sig cirka 8 till 18 månader. Mentorer finns över hela landet. 

Kursinnehåll Hundpsykologutbildning

 • Från valp till vuxen hund
 • Inlärning och beteende hos hund och människa – likheter och skillnader
 • Hundens språk - Beteende hos hund och människa – likheter och skillnader
 • Professionella samtal och coachning
 • Hundar och stress
 • Rädslor, separationsproblematik etc.
 • Att träna hund – nycklar och verktyg
 • Verktyg och nycklar - Olika träningsmetoder (klickerträning, BAT etc) jämförelse mellan olika metoder
 • Ökad kunskap om hur BeteendeCoachen® kan hjälpa hundägare och hund för att skapa ett bra liv tillsammans.

Hundpsykologutbildning priser

Priset för privatpersoner ligger på 19 695kr inkl moms . 

Priset för företag är 19 695kr exkl moms.

Delbetalningsupplägg kan ordnas (Delfakturering via Svea Finans 3 – 24 mån utan ränta, med adm avgift som tillkommer).